KALENDER

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Seriehoppning omgång 2

6 januari

Proposition för Seriehoppning omgång 2, 2022.01.06
Tävlingen arrangeras av Ridskolan Stockby i samarbete med Lidingö Ryttarförening (LRF) på Ridskolan Stockby.
Tävlingen är öppen för medlemmar i LRF. Ryttare på lektionshäst ska ha plats i ordinarie grupp på Ridskolan Stockby för att delta.
Vi kommer anpassa upplägget för dagen utefter aktuella pandemirestriktioner. Mer information kommer i Meddelande till ryttare.
Anmälan görs till Ridskolan Stockbys kontor senast fredag 31 december. Antalet platser är begränsat. För Ridskolan Stockbys elever gäller följande: Vid anmälan lämnas 3 hästönskemål (gäller ryttare på lektionshäst). Som lektionsryttare kommer du att delta på olika ponnyer/ hästar vid varje serieomgång.
För att kunna genomföra Seriehoppningen behöver alla deltagare vara beredda på att även hjälpa till som funktionärer under hela dagen.

Anmälnings-/startavgift, 100 kronor, betalas helst med Swish till LRF på angiven tid och plats på tävlingsdagen. Om du betalar kontant vill vi ha jämna pengar!
Hästhyra Ridskolan Stockby; Junior 450 kronor/ Senior 500 kronor
. Hästhyran betalas mot faktura till Ridskolan Stockby. Anmälningsavgift och hästhyra återbetalas ej vid eventuell strykning efter anmälningstidens utgång
LRF:s styrelse har beslutat att tillsvidare stå för ridhusavgiften för de LRF medlemmar som inte har ridhuskort då de tävlar på LRF:s klubbtävlingar på Elfvik och Stockby, detta för att stimulera deltagande i tävlingarna. Någon särskild ridhusavgift kommer således inte att tas ut på Seriehoppningen.

Klasser
Tävlingen är uppdelad så ponnyekipage tävlar för sig och storhästekipage tävlar för sig. Olika hinderhöjder beroende på vilken nivå ryttaren rider. Lektionsryttare som gör sin första start i seriehoppningen ska anmäla sig till klass 5 respektive 3. Seriens första omgång 2021, inverkanshoppningen räknas som en start och gör ryttaren berättigad till start i bedömning A:0/A:0.

Klass 5 Lektionsponny, bedömning Clear round
P5 – P7, 50 cm Lektionsryttare ponny som gör sin första seriestart

Klass 4 Lektionsponny, bedömning A:0/A:0
P5, 50 cm
P6, 60 cm
P7, Kombi- & Träningsgrupp hoppning, 70 cm

Klass 3 Lektionshäst, bedömning Clear round
HC – HE, 60 cm Lektionsryttare häst som gör sin första seriestart

Klass 2 Lektionshäst, bedömning A:0/A:0
HC, 60 cm
HD, 70 cm
HE & Träningsgrupp hoppning, 80 cm

Klass 1 Privatponny/häst, bedömning A:0/A:0
50 cm, 70 cm, 90 cm

Vad betyder bedömning A:0/A:0?
A:0/A:0 betyder att varje ekipage rider en grundomgång med maxtid. Om ekipaget är felfri i grundomgången och är inom maxtiden så rids omhoppning direkt efter grundomgångens sista hinder. Det blir ingen ny startsignal utan ryttaren fortsätter direkt till första hindret i omhoppningen. Vinner gör den ryttare med minst antal fel i omhoppningen. Om felpoängen är lika mellan en eller flera ryttare vinner den ryttare med snabbast tid.

Vad betyder bedömning Clear round?
Bedömning Clear round betyder att du rider en grundomgång. Bedömningen går inte på tid och målet är att hoppa felfritt. Ingen omhoppning rids i clear round. Alla som rider felfritt får rosett. Clear round är obligatoriskt för ryttare som gör sin första start i seriehoppningen.

Ridskoleryttare som tävlar första gången på seriehoppningen: Meddela detta vid din anmälan för att gå den obligatoriska teorigenomgången innan.

Preliminärt tidsprogram
Teorigenomgång kl 8.15 i teorisalen, för dig som inte startat seriehoppning innan.
Banbygge kl 8.45 därefter bangång.
Första start beräknas till ca kl 10.00

Ryttarmeddelande, startlista och funktionärslista finns i stallet, på www.ridskolanstockby.se och på www.lidingorf.se senast tisdag 4 januari 2022.

Välkommen med din anmälan!

Detaljer

Datum:
6 januari