På förekommen anledning vill Lidingö Ryttarförening (LRF) och Ridskolan Stockby AB återigen påminna alla ryttare som rider i området kring Långängen om var ridning får ske, dvs det är inte accepterat att rida i elljusspår, löpspår, gångvägar eller liknande.

Ridning får endast ske på av kommunen anvisade ridvägar. Ridvägarna finns angivna på en särskild karta på Lidingö stads hemsida,

Ridning får inte ske på trottoarer, cykelbanor, elljusspår, Mountainbikeleder, skidspår m m.Ridning får inte heller ske på öppna gräsytor då risk finns att marken kan bli förstörd av hästarnas hovar.Om du inte följer dessa regler riskerar du som har ridhuskort på Stockby att förlora detsamma.

Hjälp oss att se till att alla bara rider på anvisade ridvägar så att vi alla kan njuta av en ridtur i de vackra omgivningarna kring Långängen.

 

Ni som har privathäst och vill träna i våra ridhus eller vara med på våra tävlingar är självklart välkomna.Har du privathäst och vill ha tillgång till ridhuset, kan du som medlem i Lidingö Ryttarförening lösa en ridhusnyckel.

Nyckeln kostar 1250:-/termin. Du kan antingen lösa nyckel/häst och då kan även din medryttare utnyttja nyckeln eller nyckel/ryttare och då kan du som person använda nyckeln oavsett vilken häst du rider. Om du inte vill lösa en nyckel kan du betala 125:-/gång som du utnyttjar ridhuset. För betalning av enstaka gånger kontakta Sandra via mail sandra.asp@ridskolanstockby.se
Om du rider för instruktör eller tränare som ej är anställd av Ridskolan Stockby, kontrollera att F-skattsedel finns (alternativt att lön betalas ut via arbetsgivare.). Detta är ett krav för att undervisa på anläggningen.

Tillgänglighet i ridhusen – se ridhusschema för veckan.

Övrigt:
Ni ansvarar för att mocka efter er när ni ridit i ridhusen. Grep och tunna för detta finns i ridhusen.
Nu finns även en tunna vid sandlådan på framsidan för er som kommer med transport.

Om inte annat anges är hoppning tillåten 14-17 i ett av ridhusen på söndagar samt i lilla ridhuset på onsdagskvällar efter kl 20.45. 
Organiserad träning med eller utan tränare kan ske efter 18.00 lördagar och söndagar efter bokningsförfrågan mailats och accepterats av ridskolan.


På öppna tider kan likafullt manegevård ske, så kontrollera gärna innan du kommer att det finns möjlighet att nyttja ridhusen.