Lediga Tjänster

VILL DU BÖRJA RIDA HOS OSS
Vårt fokus ligger i att ha en kvalitativ ridutbildning med säkerheten som högsta prioritering. Stallet är en underbar miljö och vi vill att alla besökare känner sig varmt välkomna.
Ridskolan Stockby är en ridskola med lång erfarenhet av att lära barn och vuxna att rida och att utveckla ryttare på ett pedagogiskt och säkert sätt.
I utbildningen ingår förutom ridningen även teori/hästkunskap. Det är en viktig del för att få förståelse hur hästen fungerar och för att få en ödmjuk inställning till hästen som individ.

Intresseanmälan för gruppridning:

Nedan finns en länk där du kan fylla i dina personuppgifter och skapa ett konto i vår elevportal. När du har skapat ett konto och kommit in till elevportalen mailar du till oss och berättar att du vill ställa dig i kö och anger uppskattad nivå. Maila: info@ridskolanstockby.se.

Klicka på länken för komma till vår välkomst sida för nya kunder, här kan du skapa ett konto i vår elevportal.

 https://academy.hippocrates.se/newMember.php?id=615

Ridnivåer
Ponny
P1 Nybörjare, här lär vi oss alla grunder i stallet och på hästryggen
P2 Skritt och trav utan ledare.
P3 Skritt, trav och galopp.
P4 Skritt, trav och galopp även på de svåra ponnyerna
P5 Alla gångarter och påbörjat sidförande arbete.
P6 Alla gångarter och befäster sidförande arbete.
P7 Alla gångarter och påbörjat högre skolor.
Stor häst
HA Nybörjare, här lär vi oss alla grunder i stallet och på hästryggen
HB Skritt, trav och galopp.
HC Alla gångarter och påbörjat sidförande arbete.
HD Alla gångarter och befäster sidförande arbete.
HE Alla gångarter och påbörjat högre skolor

Alla elever ska också vara medlemmar i Lidingö Ryttarförening , då är man en extra försäkring genom Svenska Ridsportförbundet olycksfallsförsäkring.

MER INFORMATION OM VÅR VERKSAMHET
– En kvalitativ ridutbildning i harmoni med hästens välmående är vår främsta prioritet på ridskolan.
– Säkerhetens påverkar alla beslut vi tar. Vi arbetar förebyggande med säkerheten i alla olika situationer för elever, besökare, personal och hästarnas skull.
– Ridskolan har ca 650 elever från 5 år och uppåt på ridskolan varje vecka.
– Vi har fantastiska ponnyer och hästar som är våra arbetskollegor. En ödmjukhet för hästen som individ är en otroligt viktig del av vår utbildning.
– Ridskolan erbjuder ridlektioner för alla: från knattar och nybörjare till seniorer med många års erfarenhet.
– Ridskoleelever som har kommit tillräckligt långt i sin ridutbildning har möjlighet att delta i ridskolans aktiviteter och tävlingar. Till exempel anordnar vi varje år ridskolemästerskap och serietävlingar i samarbete med Lidingö ryttarförening, samt ställer upp med lag i Ponnycupen.
– Varje sommar har vi ridläger för olika nivåer, där du får en mer intensiv utbildning under roliga och utvecklande dagar.
– När du rider hos oss skall du vara medlem i Lidingö ryttarförening som anordnar föreläsningar och en hel del aktiviteter för barn/ungdomar. Det ingår även ytterligare en försäkring för medlemmarna.