KALENDER

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Seriehoppning omgång 1

17 oktober

Proposition för Seriehoppning omgång 1, 2021.10.17
Tävlingen arrangeras av Ridskolan Stockby i samarbete med Lidingö Ryttarförening (LRF) på Ridskolan Stockby.
Tävlingen är öppen för medlemmar i LRF. Ryttare på lektionshäst ska ha plats i ordinarie grupp på Ridskolan Stockby för att delta.
Vi kommer anpassa upplägget för dagen utefter aktuella pandemirestriktioner. Mer information kommer i Meddelande till ryttare.

Anmälan görs till Ridskolan Stockbys kontor senast fredag 8 oktober. Antalet platser är begränsat. För Ridskolan Stockbys elever gäller följande: Vid anmälan lämnas 3 hästönskemål. Som lektionsryttare kommer du att delta på olika ponnyer/ hästar vid varje serieomgång.

För att kunna genomföra Seriehoppningen behöver alla deltagare vara beredda på att även hjälpa till som funktionärer under dagen.

Anmälnings-/startavgift, 85 kronor, betalas helst med Swish till LRF på angiven tid och plats på tävlingsdagen. Om du betalar kontant vill vi ha jämna pengar!

Hästhyra Ridskolan Stockby; Junior 450 kronor/ Senior 500 kronor
. Hästhyran betalas mot faktura till Ridskolan Stockby. Anmälningsavgift och hästhyra återbetalas ej vid eventuell strykning efter anmälningstidens utgång.
LRF:s styrelse har beslutat att tillsvidare stå för ridhusavgiften för de LRF medlemmar som inte har ridhuskort då de tävlar på LRF:s klubbtävlingar på Elfvik och Stockby, detta för att stimulera deltagande i tävlingarna. Någon särskild ridhusavgift kommer således inte att tas ut på Seriehoppningen.

Klasser
Tävlingen är uppdelad så ponnyekipage tävlar för sig och storhästekipage tävlar för sig. Olika hinderhöjder beroende på vilken nivå ryttaren rider.
Klass 3 Lektionsponny, bedömning A:Inverkan
P5                                                                        50 cm
P6                                                                        60 cm
P7, Kombi- & Träningsgrupp hoppning        70 cm

Klass 2 Lektionshäst, bedömning A:Inverkan
HC                                                      60 cm
HD                                                      70 cm
HE & Träningsgrupp hoppning     80 cm

Klass 1 Privatponny/häst, bedömning A:Inverkan
50 cm, 70 cm, 90 cm

Vad betyder bedömningen Inverkan?
Domaren tittar på ryttarens sits, balans och inverkan samt effekten av inverkan och ger ryttaren poäng på detta. Protokollet hittar du här: protokoll_inverkansridning_2014.pdf 

Placering i klassen är i första hand på lägst felpoäng på hinder, om två eller flera ekipage erhåller samma felpoäng skiljs ekipagen åt genom inverkanspoängen. Är även inverkanspoängen lika förklaras ekipagen likaplacerade.

Ridskoleryttare som tävlar första gången på seriehoppningen: Meddela detta vid din anmälan så bestämmer vi en tid utifrån det när vi kan gå igenom rutinerna för tävlandet.

Preliminärt tidsprogram
Teorigenomgång kl 8.15 i teorisalen, för dig som inte startat seriehoppning innan.
Banbygge kl 8.45 därefter bangång.
Första start beräknas till ca kl 10.00

Ryttarmeddelande, startlista och funktionärslista finns i stallet, på www.ridskolanstockby.se och på www.lidingorf.se senast fredag 15 oktober 2021.

Välkommen med din anmälan!

Detaljer

Datum:
17 oktober