KALENDER

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Seriehoppning omgång 1

1 oktober @ 07:30 - 17:00 CEST

Proposition för Seriehoppning omgång 1, 2023-10-01
Tävlingen arrangeras av Ridskolan Stockby i samarbete med Lidingö Ryttarförening (LRF) på Ridskolan Stockby. Tävlingen är öppen för medlemmar i LRF. Ryttare på lektionshäst ska ha plats i ordinarie grupp på Ridskolan Stockby för att delta.

Anmälan görs via Hippocrates och din elevportal, klicka på ikonen ”Ridskolan” och längst ner på sidan hittar du anmälan.  Har du inget konto till Hippocrates kontakta Ridskolan Stockby via mail: info@ridskolanstockby.se.
Anmälan ska ske senast måndag 25/9. I mån av plats kan efteranmälan accepteras. För Ridskolan Stockbys elever gäller följande: Vid anmälan lämnas 3 önskemål om ponny/häst (gäller ryttare på lektionshäst/ponny). Som lektionsryttare kommer du att delta på olika ponnier/ hästar vid varje serieomgång
För att kunna genomföra Seriehoppningen behöver alla deltagare vara beredda på att hjälpa till som funktionärer under dagen.
Anmälnings-/startavgift, 125 kronor, betalas via Swish, 123 098 65 54, till LRF senast lördag 30/9 kl. 1700. Betalning skall visas i sekretariatet
innan start.
Ridskoleryttare som tävlar för första gången på seriehoppningen. Meddela detta vid din anmälan så kommer mer information om detta i meddelande till ryttare.
Hästhyra Ridskolan Stockby; Junior 490 kronor/ Senior 540 kronor. Hästhyran betalas mot faktura till Ridskolan Stockby. Anmälningsavgift och hästhyra återbetalas ej vid eventuell strykning efter anmälningstidens utgång.

LRF:s styrelse har beslutat att tillsvidare stå för ridhusavgiften för de LRF medlemmar som inte har ridhuskort då de tävlar på LRF:s klubbtävlingar på Elfvik och Stockby, detta för att stimulera deltagande i tävlingarna. Någon särskild ridhusavgift kommer således inte att tas ut på Seriehoppningen.

Klasser
Tävlingen är uppdelad så ponnyekipage tävlar för sig och storhästekipage tävlar för sig. Olika hinderhöjder beroende på vilken nivå ryttaren rider.
Klass 3 Lektionsponny, bedömning A:Inverkan
P5 50 cm
P6 60 cm
P7, Kombi- & Träningsgrupp hoppning 70 cm
Klass 2 Lektionshäst, bedömning A:Inverkan
HC 60 cm
HD 70 cm
HE & Träningsgrupp hoppning 80 cm
Klass 1 Privatponny/häst, bedömning A:Inverkan
50 cm, 70 cm, 90 cm

Vad betyder bedömningen Inverkan?
Domaren tittar på ryttarens sits, balans och inverkan samt effekten av inverkan och ger ryttaren poäng på detta. Protokollet hittar du här: protokoll_inverkansridning_2014.pdf
Placering i klassen är i första hand på lägst felpoäng på hinder, om två eller flera ekipage erhåller samma felpoäng skiljs ekipagen åt genom inverkanspoängen. Är även inverkanspoängen lika förklaras ekipagen likaplacerade.

Preliminärt tidsprogram
Teorigenomgång kl 8.15 i teorisalen, för dig som inte startat seriehoppning innan.
Banbygge kl 8.45 därefter bangång.
Första start beräknas till ca kl 10.00

Ryttarmeddelande, startlista och funktionärslista finns i stallet, på www.ridskolanstockby.se och på www.lidingorf.se senast fredag 29 september.

Välkommen med din anmälan!

Detaljer

Datum:
1 oktober
Tid:
07:30 - 17:00 CEST