KALENDER

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Meddelande till ryttare

13 juni

Meddelande till ryttare
Ridskolan Stockby arrangerar med hjälp av Lidingö Ryttarförening programridning för att ge våra elever möjlighet att prova på och träna på hur det går till på en dressyrtävling.

Smittskydd Vi kommer under dagen följa våra rutiner rörande pågående pandemi (se https://ridskolanstockby.se/covid-info/) men vill särskilt poängtera följande:
Läktarna kommer att vara stängda, endast ryttare och funktionärer i ridhusen.
Endast deltagare och funktionärer får vistas i stallen under arrangemanget.
Deltagare ombeds att lämna anläggningen så snart man är klar med häst och utrustning efter sin ritt.

Klädsel Inget krav på tävlingskläder, det du har när du rider lektion fungerar bra.
Spö/sporrar Ryttare på ponny får rida med ett spö på max 60 cm. Ryttare på stor häst får rida med ett spö på max 110 cm. Sporrar får ej användas.
Hästens utrustning Hästarna ska ha sin vanliga utrustning. Det är ok att byta vojlock/schabrak men i övrigt hästens egen utrustning.
Domare Charlotte Gentili
Dressyrprogram Träna in det program du ska rida så att du kan det utantill. Aktuella dressyrprogram finns på Svenska Ridsportförbundets hemsida: https://www.ridsport.se/Grenar/Dressyr/dressyrprogramprotokoll/

Tid Vi räknar med att hålla på från kl 9 och vara klara ca kl 14. Fredagen den 11 juni kommer lista med startordning att finnas i stallet och på Ridskolan Stockbys hemsida. Av listan framgår vilken tid du ska rida ditt program och vilken häst du ska rida.
Framridning sker i Lilla ridhuset, där kommer Sandra Asp finnas som stöd om det är något du behöver hjälp med. Jag kommer inte styra hur ni värmer upp men finns där som coach. Du är välkommen in till framridningen 45 minuter före din starttid.
När det är dags för dig att gå upp till Stora ridhuset, sitter du av, hissar upp stigbyglarna och leder hästen dit upp. Sedan sitter du upp utanför Stora ridhuset och skrittar in till collectingring när det blir din tur.
Collecting ring Vi rider program på kort bana och utnyttjar bortre delen av ridhuset som collecting ring. Ca fem minuter före dagens första start går ryttare 1 och 2 upp till collectingring. När ryttare 1 ridit klart sitt program släpps ryttare 3 in till collecting ring, ryttare 2 går in på dressyrbanan och ryttare 1 skrittar av sin häst några varv i collectingring för att sedan sitta av och leda ut hästen när ryttare 2 är klar. På så sätt har vi löpande 3 ekipage i ridhuset.
Collecting ring utnyttjas som framridning för den som väntar på sin tur. Naturligtvis visar man hänsyn till den som är i gång med sitt program.
Näst siste ryttare för dagen (eller före längre paus) är kvar i ridhuset så att även siste ryttaren får skritta av sin häst. Vi lämnar alltså inte en häst ensam i ridhuset.

Efter ritten
När du kommer tillbaka till stallet med din häst tar du hand om hästen, borstar och svampar av samt kratsar hovar. Utrustningen görs ren och hängs in i sadelkammaren.
Protokoll hämtas på ridskolans kontor veckan efter programridningen.
Rosett får de som ridit ihop minst 55% av totalsumman.

Välkommen till en rolig dag!

Detaljer

Datum:
13 juni