KALENDER

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Seriedressyr omgång 2

8 december, 2019

Proposition för Seriedressyr omgång 2 2019.12.08
Tävlingen arrangeras av Ridskolan Stockby i samarbete med Lidingö Ryttarförening (LRF) på Ridskolan Stockby.
Tävlingen är öppen för medlemmar i LRF. Ryttare på lektionshäst ska ha plats i ordinarie grupp på Ridskolan Stockby för att delta
Anmälan görs till Ridskolan Stockbys kontor senast fredag 29 november. I mån av plats kan efteranmälan accepteras. För Ridskolan Stockbys elever gäller följande: Vid anmälan lämnas 3 hästönskemål (gäller ryttare på lektionshäst). Som lektionsryttare kommer du att delta på olika ponnier/ hästar vid varje serieomgång.

Samtliga deltagare kommer att få en funktionärsuppgift tilldelad sig under dagen. Om du inte kan närvara som funktionär så måste du lösa det genom att själv ordna en ersättare, detta meddelas vid anmälan. OBS! Var på plats för din funktionärsuppgift så att klassen kan starta på utsatt tid! OBS!

Anmälnings-/startavgift, 85 kronor, betalas kontant (gärna jämna pengar) eller med Swish till LRF på angiven tid och plats på tävlingsdagen.
Hästhyra Ridskolan Stockby; Junior 400 kronor/ Senior 425 kronor. Hästhyran betalas mot faktura till Ridskolan Stockby. Anmälningsavgift och hästhyra återbetalas ej vid eventuell strykning efter anmälningstidens utgång

LRF:s styrelse har beslutat att tillsvidare stå för ridhusavgiften för de LRF medlemmar som inte har ridhuskort då de tävlar på LRF:s klubbtävlingar på Elfvik och Stockby, detta för att stimulera deltagande i tävlingarna. Någon särskild ridhusavgift kommer således inte att tas ut på Seriedressyren.

För ridskolans hästar och ponnier gäller följande:
Spö kommer att få bäras:
Ponny kortare spö max 60 cm
Häst max 110 cm
Sporrar kommer ej att få användas då vi valt att eleverna får ha tillgång till ett spö istället.

Klasser och dressyrprogram
Tävlingen är uppdelad så ponnyekipage tävlar för sig och storhästekipage tävlar för sig. Olika dressyrprogram beroende på vilken nivå ryttaren rider.
Lätt C:2 2015   Öppen för ryttare i P5, P6 och HB
Lätt B:1 2019   Öppen för ryttare i P7, Träningsgrupper ponny, HC och HD
Lätt B:2 2016   Öppen för ryttare i HD, HE och Träningsgrupper på häst
Lätt A:1 2017   Öppen för ryttare på ridskolan som uppnått 62% i Lätt B vid två tillfällen under2018-2019 och inte ridit LA:1 vid två tillfällen under 57%.

Ryttare på privathäst/ponny väljer det program som man brukar tävla på eller program efter den nivå man tränar på. Det ska dock vara det senaste daterade programmet på respektive nivå.   Meddela i samband med anmälan vilket program du planerar att rida. Ni tävlar mot varandra, högst procent vinner.

Regler för Seriedressyren, ridskoleekipage– kvalificeringsregler
Se informationen om vår Seriedressyr:

Serietävlingar

Preliminärt tidsprogram
Kl 08.00              Samling för att bygga banan
Kl 08.00-08.30   Betalning av startavgift
Kl 08.30               Samling i teorisalen med information om tävlingens upplägg och allmänna tävlingsregler och rutiner, för de som inte tidigare deltagit i Seriedressyren
Första start kl. 0900
Startlista och funktionärslista finns i stallet, på www.ridskolanstockby.se och på www.lidingorf.se senast fredag 6 december 2019.

Välkommen med din anmälan!

Detaljer

Datum:
8 december, 2019