KALENDER

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Seriedressyr omgång 1

20 oktober, 2019

Proposition för Seriedressyr omgång 1, 2019.10.20
Tävlingen arrangeras av Ridskolan Stockby i samarbete med Lidingö Ryttarförening (LRF) på Ridskolan Stockby.
Tävlingen är öppen för medlemmar i LRF. Ryttare på lektionshäst ska ha plats i ordinarie grupp på Ridskolan Stockby för att delta
Anmälan görs till Ridskolan Stockbys kontor senast fredag 11 oktober. I mån av plats kan efteranmälan accepteras. För Ridskolan Stockbys elever gäller följande: Vid anmälan lämnas 3 hästönskemål (gäller ryttare på lektionshäst). Som lektionsryttare kommer du att delta på olika ponnier/ hästar vid varje serieomgång.
Samtliga deltagare kommer att få en funktionärsuppgift tilldelad sig under dagen. Om du inte kan närvara som funktionär så måste du lösa det genom att själv ordna en ersättare, detta meddelas vid anmälan.
OBS! Var på plats för din funktionärsuppgift så att klassen kan starta på utsatt tid! OBS!

Anmälnings-/startavgift, 85 kronor, betalas kontant (gärna jämna pengar) eller med Swish till LRF på angiven tid och plats på tävlingsdagen.

Hästhyra Ridskolan Stockby; Junior 400 kronor/ Senior 425 kronor. Hästhyran betalas mot faktura till Ridskolan Stockby. Anmälningsavgift och hästhyra återbetalas ej vid eventuell strykning efter anmälningstidens utgång

LRF:s styrelse har beslutat att tillsvidare stå för ridhusavgiften för de LRF medlemmar som inte har ridhuskort då de tävlar på LRF:s klubbtävlingar på Elfvik och Stockby, detta för att stimulera deltagande i tävlingarna. Någon särskild ridhusavgift kommer således inte att tas ut på Seriedressyren.

För ridskolans hästar och ponnier gäller följande:
Spö kommer att få bäras:        Ponny kortare spö max 60 cm   Häst max 110 cm
Sporrar kommer ej att få användas då vi valt att eleverna får ha tillgång till ett spö istället.

Klasser och dressyrprogram
Tävlingen är uppdelad så ponnyekipage tävlar för sig och storhästekipage tävlar för sig. Olika dressyrprogram beroende på vilken nivå ryttaren rider.
Lätt C:2 2015, Öppen för ryttare i P5, P6 och HB
Lätt B:1 2019, Öppen för ryttare i P7, HC, HD, HE och Träningsgrupper
Lätt A:1 2017  Öppen för ryttare på ridskolan som uppnått 62% i Lätt B vid två tillfällen under 2018-2019 och inte ridit LA:1 vid två tillfällen under 57%.

Ryttare på privathäst/ponny väljer det program som man brukar tävla på eller program efter den nivå man tränar på. Det ska dock vara det senaste daterade programmet på respektive nivå.   Meddela i samband med anmälan vilket program du planerar att rida. Ni tävlar mot varandra, högst procent vinner.

Regler för Seriedressyren, ridskoleekipage– kvalificeringsregler
Se informationsbladet om vår Seriedressyr här nedan eller följ länken

Serietävlingar

Preliminärt tidsprogram
Kl 0730              Samling för att bygga banan
Kl 0730-0800     Betalning av startavgift
Kl 0800              Samling i teorisalen med information om tävlingens upplägg och allmänna tävlingsregler och rutiner, för de som inte tidigare deltagit i Seriedressyren
Första start kl. 0800

Startlista och funktionärslista finns i stallet, på www.ridskolanstockby.se och på www.lidingorf.se senast fredag 11 oktober 2019.

Välkommen med din anmälan!

Information om Seriedressyr
Seriedressyren arrangeras av Ridskolan Stockby i samarbete med Lidingö Ryttarförening i Ridskolan Stockbys lokaler och är öppen för alla medlemmar i Lidingö Ryttarförening inklusive LRF:s medlemmar som rider på Elfviks ridskola.
Ryttare på lektionshäst ska ha plats i ordinarie grupp på Ridskolan Stockby för att delta. Elfviks ridskola bestämmer själv vilka regler som gäller för att deras elever ska få delta på deras ridskolehästar och vilka program deras elever får rida.
Seriedressyren är en tävling för ridskoleekipage som rids i fyra omgångar där en ryttare på ponny och en ryttare på stor häst utses som vinnare i varje omgång. Alla ryttare i varje omgång samlar på sig placeringspoäng som räknas ihop. Placering sker efter antalet genomförda omgångar och sedan totalpoäng, därefter får vi en vinnare av vardera serie.
Alla tävlar mot alla, ryttarna rider olika program beroende på vilken nivå man rider på. Den mer erfarne ryttaren får rida ett svårare program. Vi jämför hur många procent av totalpoängen var och en har ridit ihop.

Ridskoleryttare , regler gällande program .
Under seriedressyren 2017/2018 har man haft möjlighet att kvalificera sig till att rida ett högre program fr.o.m våren 2018.
Kvalificeringsregler
Om en ryttare uppnår 62% två gånger i rad på föregående tävlingar så får ryttaren, om ryttaren vill, på nästföljande tävling/ tävlingar rida nästa högre program, ridskolan bestämmer vilket program LC:1, LC:2, LB:1, LA:1 och LA:2
Om eleven därefter två följande gånger rider det högre programmet på enbart 57 % två gånger på rad så får man gå tillbaka till ett enklare program.

Placeringspoängen delas ut enligt följande: Vinst ger 12 poäng, andra plats ger 10 poäng, tredje plats ger 9 poäng, fjärde plats ger 8 poäng osv. Alla som fullföljt omgången (dvs ej avbrutit programmet) får minst 1 poäng.

Vi har även en serie för privathästekipage. Beroende på antal starter tävlar ponnyryttare för sig och hästryttare för sig. Vid för få starter i någondera Ponny eller Häst så blandar vi ponny- och hästekipage som då får tävla mot varandra. Ryttaren väljer själv program på lämplig nivå av de tre program som föreslås. I övrigt gäller samma bestämmelser som för ridskoleekipagen.

 Varje omgång inleds med en teorilektion för de som inte tidigare deltagit i Seriedressyren där går vi igenom hur tävlingsdagen genomförs, vilka regler som gäller på tävling, vad man ska tänka på när man förbereder sig för att rida program och annat som är bra att veta för att tävlingsdagen ska bli så bra som möjligt. Det är även en genomgång av de olika funktionärsuppdragen som finns på en tävling. Det är obligatoriskt för alla deltagare att vara med på dessa genomgångar första omgången man deltar i Seriedressyren.

Målet med seriedressyren är att ni ska få träna på att tävla och lära er hur det går till på en tävlingsdag. Vi vill att så många som möjligt ska kunna vara med, om man bara har ridkunskapen som behövs. Vi har inget krav på ”tävlingskläder”, det du har när du rider lektion fungerar lika bra på seriedressyren.

Sporrar och spö (gäller ridskoleryttare ) ny regel inför hösten 2019. Ryttare på ponny får rida med ett spö på max 60 cm. Ryttare på stor häst får rida med ett spö på max 110 cm. Sporrar får ej användas.

Sportsmanship
Sportsmanship innebär att man visar respekt för regler och motståndare, inte tillskansar sig fördelar på andras bekostnad samt uppvisar förmåga att behärska sig i både seger och nederlag. Sportsmanship innebär att man aldrig bestraffar hästen/ponnyn för att man själv är besviken över sitt resultat. Sportsmanship innebär att man alltid gratulerar sina medtävlandes prestationer och resultat. Sportsmanship innefattar även ett gott uppförande mot funktionärer och medtävlande. Sportsmanship innebär att man sätter hästens/ponnyns välbefinnande i första hand. Sportsmanship innebär att man själv tar hand om sin häst/ponny efter avslutad ritt (under förutsättning att ingen annan ryttare väntar), inte att man lämnar över den till förälder eller kompis bara för att man t ex vill titta på något annat ekipage eller se hur det går i klassen.

För att kunna genomföra seriedressyren måste alla som deltar också ställa upp som funktionärer. Antingen utför du själv din uppgift eller så anmäler du i samband med din anmälan vem som utför din uppgift i ditt ställe. OBS! Viktigt att finnas på plats i tid för sin funktionärsuppgift så att klassen kan starta på utsatt tid. OBS!

Seriedressyren är också en förberedelse för Klubbmästerskapet i dressyr. För att få anmäla sig till Klubbmästerskapet i dressyr 2020 måste man ha varit med på minst en omgång av seriedressyren hösten 2019/våren 2020.

I propositionen för respektive omgång av seriedressyren hittar du mer information, tex hur du anmäler dig och vad det kostar.

Detaljer

Datum:
20 oktober, 2019